La pràctica esportiva habitual millora el rendiment laboral

Fins ara sabíem que l’exercici físic proporciona molts beneficis per l’organisme: millora el sistema cardiovascular, els nostres ossos s’enforteixen, els músculs estan més tonificats i ens proporciona benestar i bon humor. Però t’explicarem com l’exercici físic influeix en la teva vida laboral, fent-te millor treballador.

La relació entre l’esport i el treball

Amb la pràctica regular de l’esport pots obtenir nombrosos beneficis que afectaran positivament al desenvolupament de la teva activitat laboral.

Milloren les teves capacitats mentals

L’exercici físic augmenta l’oxigenació de les teves neurones i les indueix a mantenir-se actives per més temps. Tot el teixit cerebral es regenera gràcies a l’aportació extra d’oxigen a les cèl·lules. D’aquesta manera augmenten les teves capacitats d’atenció, de productivitat, de raonament i de concentració, totes elles molt valuoses per fer de tu un treballador més productiu.

Incrementa la capacitat de la memòria

L’exercici practicat de forma contínua incrementa la producció de les cèl·lules de l’hipocamp, responsables de la memòria. A poc a poc comprovaràs que et resulta més fàcil recordar dades i tasques sense necessitat de recórrer contínuament a l’agenda.

Practicar esport augmenta la felicitat

En realitzar exercici físic s’alliberen en l’organisme endorfines, les anomenades hormones de la felicitat. Per això hauràs comprovat que en acabar de fer exercici et sents eufòric i alegre.

També influeix positivament sobre l’autoestima i millora la percepció que tens de tu mateix. Et sentiràs capaç de superar les metes laborals i complir els objectius proposats.

Aquesta sensació, tot i que disminueix amb el pas de les hores, es manté en un nivell suficient perquè vagis a la feina de bon humor i amb ganes de fer bé la teva tasca.

Fer exercici físic té nombrosos beneficis per a la teva ment i, en conseqüència, per a la teva activitat laboral.

Augmenta la qualitat de vida

L’esport no només augmenta l’esperança de vida, també la qualitat. L’exercici físic contribueix a fer que en el teu cervell es produeixin noves neurones i es destrueixin en menor quantitat. A més allibera les tensions produïdes en l’entorn laboral, el que t’ajudarà a treballar de forma relaxada.

Millora la qualitat del son

L’entrenament físic ajuda a dormir millor i més hores, amb un son reparador i de qualitat, gràcies a l’alliberament de la dopamina. D’aquesta manera començaràs el teu dia a la feina havent descansat adequadament i amb les piles carregades per afrontar la jornada laboral.

Beneficis de practicar esport abans i durant la jornada laboral

Practicar activitat física abans i/o durant la jornada laboral és especialment beneficiós si tens un treball sedentari, perquè t’ajudarà a afrontar el dia amb més vitalitat i energia.

Ja són moltes les empreses que valoren l’activitat física dels seus treballadors i faciliten la possibilitat de realitzar-la. Algunes, fins i tot, disposen de gimnasos per als seus empleats, que els poden utilitzar durant la jornada laboral.

Recorda que fer exercici físic de forma regular augmentarà la teva productivitat laboral i et farà sentir-te feliç i ple d’energia a la feina.